خواص فندق

seyedalikazemi
آخرین بروز رسانی: 25 دی 1403
بدون دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه

۱. سرشار از مواد مغذی

پسته بسیار مغذی است، در هر اونس یا ۲۸ گرم از این دانه خوراکی (تقریباً معادل ۴۹ مغز)، مواد مغذی زیر یافت می‌شوند (+):

انرژی: ۱۵۹ کالری

کربوهیدرات: ۸ گرم

فیبر: ۳ گرم

پروتئین: ۶ گرم

چربی: ۱۳ گرم

پتاسیم: ۶ درصد مقدار مورد نیاز روزانه (DV)

فسفر: ۱۱ درصد مقدار مورد نیاز روزانه (DV)

ویتامین ب۶: ۲۸ درصد مقدار مورد نیاز روزانه (DV)

تیامین: ۲۱ درصد مقدار مورد نیاز روزانه (DV)

مس: ۴۱ درصد مقدار مورد نیاز روزانه (DV)

منگنز: ۱۵ درصد مقدار مورد نیاز روزانه (DV)

یکی از خواص پسته این است که این آجیل یکی از غنی‌ترین منابع ویتامین ب۶ محسوب می‌شود.

ویتامین ب۶ برای چند کارکرد سلامتی، از جمله تنظیم قند خون و تشکیل هموگلوبین (مولکول حامل اکسیژن در گلبول‌های قرمز خون) مهم است (+).

پسته همچنین سرشار از پتاسیم است و ۲۸ گرم از آن بیش از نصف یک موز بزرگ پتاسیم دارد (+).

۲. سرشار از آنتی‌ اکسیدان

آنتی‌ اکسیدان‌ ها نقش حیاتی در سلامتی انسان دارند (+).

آنتی‌ اکسیدان‌ ها از آسیب سلولی جلوگیری می‌کنند و نقش کلیدی در کاهش خطر ابتلا به برخی بیماری‌ها مانند سرطان دارند (+).

طبق نتایج برخی مطالعات قدیمی درباره خواص پسته، این دانه خوراکی منبع خوبی از آنتی‌ اکسیدان است و نسبت به سایر مغزها و دانه‌ها مقدار بیشتری از این مواد سودمند را در خود جای می‌دهد (+).

پسته بالاخص سرشار از لوتئین و زآگزانتین است که هر دو آنتی‌ اکسیدان‌ های بسیار مهمی برای سلامت چشم می‌باشند (+).

این ترکیبات از چشم‌ها در برابر آسیب ناشی از نور آبی و دژنراسیون وابسته به سن ماکولا محافظت می‌کنند، عارضه‌ای که در آن دید مرکزی مختل شده یا از بین می‌رود (+).

طبق نتایج مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۰ روی خواص پسته انجام شد، افرادی که به مدت چهار هفته روزانه یک یا دو وعده پسته می‌خوردند، در مقایسه با سایر افراد سطح بیشتری از دو آنتی‌ اکسیدان لوتئین و ویتامین E را نشان دادند (+).

علاوه بر این، دو گروه از فراوانترین آنتی‌ اکسیدان‌ها در پسته (پلی‌فنول‌ها و توکوفرول‌ها) می‌توانند به محافظت از بدن در برابر سرطان و بیماری قلبی کمک کنند (+).

۳. از خواص پسته: کالری کم و پروتئین بالا

در حالی که مصرف آجیل فواید زیادی برای سلامتی دارد، اما مشکل آنجا است که مغزها معمولاً کالری بالایی دارند.

با این حال، پسته جزو کم‌کالری‌ترین مغزها است.

هر اونس (۲۸ گرم) پسته ۱۵۹ کالری انرژی دارد، حال آنکه گردو ۱۸۵ کالری و گردوی آمریکایی ۱۹۶ کالری دارد (+).

حدود ۱۴ درصد از کالری‌ پسته از پروتئین تشکیل شده، ولی از نظر محتوای پروتئین، در بین مغزها در رتبه دوم و فقط پایین‌تر از بادام قرار دارد (+).

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.